Uw stichting en belastingen, hoe werkt dat?

Van administratie tot btw, financieel advies bij belastingaangiftes
Maak een afspraak

De belastingaangifte van uw stichting, onze specialiteit!

Als stichting kunt u te maken krijgen met de Belastingdienst. Er kunnen diverse belastingen van toepassing zijn:
Vennootschapsbelasting, Omzetbelasting, Loonheffingen, Dividendbelasting en Successierecht.
Oliemans Accountants kan uw stichting helpen in het bepalen welke Belastingen van toepassing zijn.

 Ontvangt u als stichting schenkingen dan is het verstandig om een ANBI status te hebben. Uw stichting wordt dan in het ANBI register geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling. Op deze wijze kunt u belastingvrij schenkingen ontvangen. Aan de ANBI status zijn wel voorwaarden verbonden. Wij kunnen u hiermee helpen. Belastingen zijn dus voor stichtingen zeer belangrijk. Oliemans Accountans heeft jarenlange ervaring met stichtingen en kan u goed adviseren op deze fiscale vraagstukken.

 

Omzetbelasting

Soms krijgen stichtingen ook te maken met omzetbelasting. Deze is van toepassing als u als stichting bepaalde producten verkoopt, of events organiseert. U neemt dan deel aan het economisch verkeer. Hierdoor is de stichting belastingplichtig voor de omzetbelasting.

Vennootschaps belasting

Veel stichtingen hebben geen winst oogmerk. Het gaat dan vaak om goede doelen of belangenbehartiging.
In dat geval is er voor de vennootschapsbelasting(VPB) in eerste instantie geen belastingplicht. Maar het kan voorkomen dat uw stichting toch belastingplichtig is voor vennootschapsbelasting.
Dit is bijvoorbeeld als u meerdere jaren achter elkaar ondanks dat u geen winst oogmerkt heeft,
toch winst maakt.

Loonbelasting

Vaak hebben stichtingen mensen in loondienst. Er moet dan een loonadministratie gevoerd worden. Er wordt dan loonheffing en premies volksverzekeringen ingehouden en afgedragen. Met ingang van 2022 bent u als stichting verplicht bedragen die u heeft uitbetaald aan derden die niet in loondienst zijn en geen ondernemer zijn te melden aan de Belastingdienst.

Wat kunnen wij voor u doen?

Of het nu gaat om BTW aangiftes, Inkomstenbelasting of Vennootschapsbelasting, wij verzorgen voor u alle aangiftes waarmee u als stichting te maken krijgt. Uiteraard ondersteunen wij u ook bij belastingcontroles. Onze accountants zijn ook fiscalist, al meer dan 30 jaar geven wij advies op fiscaal gebied. Wij zijn aangesloten bij het Register Belastingadviseurs. Door middel van permanente scholing houden wij onze kennis up to date en kunnen u zo optimaal mogelijk adviseren. Nieuwe regelingen, aftrekposten, subsidies of een veranderde situatie, u kunt bij ons terecht.

Horizontaal Toezicht

Oliemans Accountants heeft een convenant Horizontaal Toezicht (HT) met de Belastingdienst gesloten. Dat wil zeggen dat wij met de belastingdienst handelen op basis van transparantie. Dit heeft vele voordelen: via onze vaste contactpersoon bij de Belastingdienst kunnen wij vooroverleg plegen. Hierdoor is er snel zekerheid in fiscaal moeilijke situaties. Daarnaast wordt de aanslag snel opgelegd. Daarna is er geen controle meer vanuit de Belastingdienst. Klik hier voor uitgebreidere informatie over HT. Het deelnemen aan HT is vrijwillig.

Uw stichting helpen wij graag verder

Administratie stichting

Wij helpen uw administratie zo overzichtelijk mogelijk in te richten zodat u de juiste financiële keuzes voor uw stichting maakt.

Salaris stichting

Een arbeidsovereenkomst of loon uitkering in uw stichting, wij helpen u graag verder. 

Jaarrekening stichting

Wij hanteren alle relevante richtlijnen voor uw verslaggeving en bespreken de jaarrekening samen met het bestuur.

Wat wordt uw volgende zet?

Ontdek hoe wij u kunnen adviseren en maak vrijblijvend een afspraak met Oliemans Accountants en Belastingadviseurs. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op of bel 030 - 267 16 84

1 + 5 =