Stichtingen en Verenigingen

Van boekhouding tot salarisadministratie, van jaarrekening tot financieel advies
Maak een afspraak

Uw stichting of vereniging, onze specialiteit

In de afgelopen jaren hebben wij veel ervaring opgedaan met stichtingen en verenigingen. Het leuke van stichtingen en verenigingen is dat er geen een hetzelfde is. Juist deze diversiteit is voor ons het leukste. Door met het bestuur mee te denken kunnen wij de financiën zodanig inrichten dat u de gewenste gegevens heeft, maar aan de andere kant dat ook aan de wet en regelgeving wordt voldaan. Uiteraard stellen wij de jaarrekening samen op basis van bijvoorbeeld RJ richtlijn 640 voor organisaties zonder winststreven of RJ 650 voor fondsenwervende instellingen. Tevens werken wij goed samen met accountantskantoren die de accountantscontrole doen.

Wat kunnen wij voor uw doen?

Allereerst is het van belang dat uw administratie vlekkeloos wordt bijgehouden. U kunt dit zelf doen met behulp van de software van Unit 4, waarin wij met u mee kunnen kijken, maar u kunt het ook geheel aan ons uitbesteden zodat u er zeker van kunt zijn dat uw administratie altijd op orde is. U kunt uw facturen en bonnetjes elektronisch bij ons aanleveren met behulp van de Basecone app. Zo heeft u ook uw eigen archief altijd beschikbaar. Na afloop van het jaar stellen wij de jaarrekening op, voorzien van een samenstellingsverklaring. Hierbij hanteren wij de relevante verslaggevingsrichtlijnen die voor u van toepassing zijn. Wij bespreken de jaarrekening met het bestuur en eventueel met de toezichthouders (RvTof RvC) Ook hebben stichtingen steeds vaker te maken met fiscale vraagstukken: is een subsidie belast met BTW of niet? Is de stichting vennootschapsbelasting verschuldigd? En wordt er voldaan aan de ANBI vereisten?

Uw stichting of vereniging helpen wij graag verder

Wat wordt uw volgende zet?

Ontdek hoe wij u kunnen adviseren en maak vrijblijvend een afspraak met Oliemans Accountants en Belastingadviseurs. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op of bel 030 - 267 16 84

7 + 8 =