een slimme zet

Accountants & Belastingadviseurs Driebergen

Stichtingen en Verenigingen

In de afgelopen jaren hebben wij veel ervaring opgedaan met stichtingen en verenigingen. Het leuke van stichtingen en verenigingen is dat er geen een hetzelfde is. Juist deze diversiteit is voor ons het leukste. Door met het bestuur mee te denken kunnen wij de financiƫn zodanig inrichten dat u de gewenste gegevens heeft, maar aan de andere kant dat ook aan de wet en regelgeving wordt voldaan.

Uiteraard stellen wij de jaarrekening samen op basis van bijvoorbeeld RJ richtlijn 640 voor organisaties zonder winststreven of RJ 650 voor fondsenwervende instellingen.

Tevens werken wij goed samen met accountantskantoren die de accountantscontrole doen.

Wat kunnen wij voor u doen?

Allereerst is het van belang dat uw administratie vlekkeloos wordt bijgehouden. U kunt dit zelf doen met behulp van de software van Unit 4, waarin wij met u mee kunnen kijken, maar u kunt het ook geheel aan ons uitbesteden zodat u er zeker van kunt zijn dat uw administratie altijd op orde is.

U kunt uw facturen en bonnetjes elektronisch bij ons aanleveren met behulp van de Basecone app. Zo heeft u ook uw eigen archief altijd beschikbaar.

Na afloop van het jaar stellen wij de jaarrekening op, voorzien van een samenstellingsverklaring. Hierbij hanteren wij de relevante verslaggevingsrichtlijnen die voor u van toepassing zijn.

Wij bespreken de jaarrekening met het bestuur en eventueel met de toezichthouders (RvT of RvC)

Ook hebben stichtingen steeds vaker te maken met fiscale vraagstukken: is een subsidie belast met BTW of niet? Is de stichting vennootschapsbelasting verschuldigd? En wordt er voldaan aan de ANBI vereisten?