een slimme zet

Accountants & Belastingadviseurs Driebergen

Nieuws

Afbeelding bij Aanvragen zorgbonus per 15 juni gestart

Aanvragen zorgbonus per 15 juni gestart

16 juni 2021 - Zorgaanbieders en pgb-budgethouders kunnen vanaf 15 juni de zorgbonus voor 2021 aanvragen. De zorgbonus is bestemd voor werkenden in de zorg die vanwege corona een uitzonderlijke prestatie hebben verricht.

Afbeelding bij Eénloketsysteem btw niet voor fiscale eenheid

Eénloketsysteem btw niet voor fiscale eenheid

15 juni 2021 - Vanaf 1 juli dit jaar gaat de nieuwe EU-btw-richtlijn voor e-commerce gelden en komen er nieuwe regels voor de btw. De nieuwe regeling bevat ook het éénloketsysteem (of OSS-systeem). Inmiddels is echter bekend geworden dat fiscale eenheden hiervan geen gebruik kunnen maken.

Afbeelding bij Kabinet maakt premieverlaging AWf bekend

Kabinet maakt premieverlaging AWf bekend

14 juni 2021 - Het kabinet heeft de premieverlaging van het Algemeen Werkloosheidsfonds (AWF) bekend gemaakt. De premieverlaging is de compensatie die geboden wordt vanwege het schrappen van de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK).

Afbeelding bij Advieswijzer Zakendoen met uw eigen bv 2021

Advieswijzer Zakendoen met uw eigen bv 2021

14 juni 2021 - Als directeur-grootaandeelhouder (dga) bent u in de unieke positie om zaken te doen met uw eigen bv. Partijen moeten dan wel zakelijk met elkaar omgaan en afspraken moeten goed zijn vastgelegd. Wie de regels in acht neemt, kan aantrekkelijk zakendoen met zijn eigen bv. Denk bijvoorbeeld aan het sluiten van een geldlening met de bv of het ter beschikking stellen van een bedrijfspand.

Afbeelding bij Uiterlijk 31 juli berekening tegemoetkomingen Wtl

Uiterlijk 31 juli berekening tegemoetkomingen Wtl

10 juni 2021 - Als u als werkgever recht heeft op tegemoetkomingen volgens de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) valt uiterlijk 31 juli de berekening van de tegemoetkoming in de bus. U ontvangt de tegemoetkoming daarna binnen zes weken.

Afbeelding bij Advieswijzer Btw en buitenland 2021

Advieswijzer Btw en buitenland 2021

10 juni 2021 - Levert u goederen over de grens of verricht u diensten aan afnemers buiten Nederland, dan zult u zich moeten verdiepen in de mogelijke btw-verplichtingen in andere landen. Moet ik btw in rekening brengen? Welk tarief moet ik toepassen? Wie moet de btw afdragen? In welk land moet de btw worden betaald? Hoe moet ik betaalde btw terugvragen?

Afbeelding bij Wat wilt u weten over de digitale bewaarplicht?

Wat wilt u weten over de digitale bewaarplicht?

9 juni 2021 - Ondernemers dienen hun administratie in beginsel zeven jaar te bewaren. Administraties zijn tegenwoordig vergaand gedigitaliseerd en dus heeft de Belastingdienst de fiscale eisen hieromtrent toegelicht.

Afbeelding bij Advieswijzer Auto: zakelijk of privé? 2021

Advieswijzer Auto: zakelijk of privé? 2021

8 juni 2021 - Zet ik de auto op de zaak of houd ik hem liever privé? Wat is fiscaal de beste optie? Wat zijn voor mij de belangrijkste voor- en nadelen van zakelijk rijden en wat weegt dan het zwaarst? Vragen waar veel ondernemers mee worstelen. In deze advieswijzer zetten we een aantal regels voor u op een rij, zodat u voor uzelf gemakkelijker de balans kunt opmaken.