een slimme zet

Accountants & Belastingadviseurs Driebergen

Nieuws

Afbeelding bij Loket NOW gaat per 26 juli open

Loket NOW gaat per 26 juli open

22 juli 2021 - Vanaf maandag 26 juli kunnen werkgevers opnieuw NOW aanvragen. Dit keer betreft het de NOW voor de periode juli t/m september 2021. Op de site van het UWV treft u dan het aanvraagformulier aan dat tot en met 30 september kan worden ingediend.

Afbeelding bij Subsidie emissieloze bedrijfsauto aangepast

Subsidie emissieloze bedrijfsauto aangepast

21 juli 2021 - De levertijden voor emissieloze bedrijfsauto’s zijn de afgelopen tijd behoorlijk opgelopen. In verband daarmee is de subsidie op deze auto’s aangepast, zodat de langere levertijd niet aan de subsidie in de weg hoeft te staan.

Afbeelding bij Subsidieregeling evenementen uitgebreid

Subsidieregeling evenementen uitgebreid

21 juli 2021 - De subsidieregeling voor de evenementenbranche is tijdelijk uitgebreid. Dit betekent onder meer dat een vergoeding van 100% van de kosten kan worden verkregen als een evenement vanwege corona moet worden afgelast.

Afbeelding bij Voorkom een boete door te laat melden datalek

Voorkom een boete door te laat melden datalek

20 juli 2021 - Bij een beveiligingsincident moet er voortvarend worden gehandeld. Vaak is er nader onderzoek nodig om te kunnen vaststellen of er sprake is van een datalek. Het binnen 72 uur doen van een pro-formamelding bij een mogelijk datalek, kan u een boete besparen.

Afbeelding bij Nieuwe regels registratie medisch-specialistische zorg

Nieuwe regels registratie medisch-specialistische zorg

20 juli 2021 - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft eerder aangekondigd dat per 1 januari 2022 de regels die gelden bij de registratie van medisch-specialistische zorg (MSZ) worden aangepast. De uitvoerende zorgverlener (de beroepsbeoefenaar die de zorg feitelijk levert) moet vanaf dan de zorgactiviteit registreren op zijn eigen unieke AGB-code. De nieuwe regels gelden voor alle zorgverleners die zo’n code kunnen aanvragen.

Afbeelding bij Hoog of laag btw-tarief bij parkeerdiensten attractiepark?

Hoog of laag btw-tarief bij parkeerdiensten attractiepark?

19 juli 2021 - Bied je als ondernemer naast toegang tot bijvoorbeeld een attractiepark, museum of festival ook parkeerdiensten aan, dan moet je daarover btw rekenen. Hoeveel? Over het algemeen is dat het hoge tarief maar onder omstandigheden kan wellicht het lage tarief van toepassing zijn. Wat precies die omstandigheden zijn wordt langzaamaan duidelijker in de jurisprudentie.

Afbeelding bij Online borrelen, hoe zit het fiscaal?

Online borrelen, hoe zit het fiscaal?

19 juli 2021 - Er wordt, nu corona opnieuw oplaait, weer veel thuis gewerkt. Misschien wilt u iets extra’s voor uw werknemers doen en een online borrel organiseren? Hoe zit dat precies?

Afbeelding bij Uitstel mogelijk bij schrijnende situatie erfbelasting

Uitstel mogelijk bij schrijnende situatie erfbelasting

15 juli 2021 - De fiscus kan in schrijnende situaties voortaan uitstel van betaling van erfbelasting verlenen. Uitstel van betaling is ook mogelijk voor andere aanslagen die tot de nalatenschap behoren. Dit heeft staatssecretaris Vijlbrief eerder bekendgemaakt.

Afbeelding bij Corona? Geen verdere versoepeling excessief lenen dga

Corona? Geen verdere versoepeling excessief lenen dga

14 juli 2021 - Vanaf 2023 mogen dga’s niet meer dan € 500.000 lenen bij hun eigen bv. Het wetsvoorstel waarin dit geregeld wordt, zal niet verder worden versoepeld vanwege de coronacrisis. Dit meldde staatssecretaris Vijlbrief eerder aan de Tweede kamer.