een slimme zet

Accountants & Belastingadviseurs Driebergen

Nieuws

Afbeelding bij Onderscheid mogelijk bij heffing reclamebelasting?

Onderscheid mogelijk bij heffing reclamebelasting?

2 december 2021 - Een gemeente mag bij ondernemers reclamebelasting heffen. Het beleid hieromtrent moet worden vastgelegd in een verordening. Mag een gemeente daarbij onderscheid maken tussen verschillende ondernemers?

Afbeelding bij Speciale computerbril belastingvrij?

Speciale computerbril belastingvrij?

2 december 2021 - Een computerbril is een bril die speciaal is afgestemd op werken met de computer. U mag een dergelijke bril onder voorwaarden belastingvrij aan uw werknemer verstrekken.

Afbeelding bij Lager gebruikelijk loon dga moet aantoonbaar zijn

Lager gebruikelijk loon dga moet aantoonbaar zijn

1 december 2021 - Als dga bent u verplicht jaarlijks salaris aan uw bv te onttrekken, het zogeheten gebruikelijk loon. Hoe hoog dit salaris is, hangt onder meer af van wat uw medewerkers verdienen. Is dit bij een van hen meer dan € 47.000, dan mag u in principe uzelf niet minder uitkeren.

Afbeelding bij Belastingtelefoon zit ernaast, wat zijn de gevolgen?

Belastingtelefoon zit ernaast, wat zijn de gevolgen?

1 december 2021 - Tijdens de aangifteperiode doen met name particulieren massaal een beroep op de Belastingtelefoon. Wanneer kunt u zich beroepen op de voorlichting of adviezen van de betreffende ambtenaar als deze fout blijken te zijn?

Afbeelding bij Werkgeverspremies voor 2022 bekend

Werkgeverspremies voor 2022 bekend

30 november 2021 - De definitieve werkgeverspremies voor 2022 voor de werknemersverzekeringen en de volksverzekeringen zijn gepubliceerd in de Staatscourant. De nieuwe percentages moet u vanaf 1 januari 2022 hanteren bij het invullen van de loonaangifte voor uw werknemers.

Afbeelding bij Nog geen wijziging belastingheffing aandelenopties

Nog geen wijziging belastingheffing aandelenopties

30 november 2021 - Het voorstel om de belastingheffing over aandelenopties te wijzigen, gaat voorlopig in de ijskast. Het kabinet wil eerst onderzoeken of het mogelijk is de regeling alleen voor kleinere bedrijven te wijzigen.

Afbeelding bij Extra steun bedrijven vanwege coronabeperkingen

Extra steun bedrijven vanwege coronabeperkingen

28 november 2021 - Het kabinet heeft de coronamaatregelen weer verder aangescherpt. Dat heeft gevolgen voor ondernemers. Daarom is besloten ondernemers die hiervan de dupe worden opnieuw financieel te compenseren.

Afbeelding bij Volgend jaar KOR toepassen? Nu aanmelden!

Volgend jaar KOR toepassen? Nu aanmelden!

26 november 2021 - Als u per 1 januari 2022 jaar gebruik wilt maken van de kleineondernemersregeling (KOR) in de btw, moet u zich snel aanmelden. Uw aanmelding moet namelijk uiterlijk vier weken voor 1 januari bij de Belastingdienst binnen zijn.

Afbeelding bij Vier sinterklaas fiscaal vriendelijk

Vier sinterklaas fiscaal vriendelijk

25 november 2021 - Nog even en het is 5 december. Besluit u om voor uw werknemers een sinterklaasfeest te organiseren, dan is dit in beginsel belast loon. Hoe dit belast wordt, is afhankelijk van de omstandigheden.

Afbeelding bij Uw hypotheek onderbrengen in box 3?

Uw hypotheek onderbrengen in box 3?

24 november 2021 - Uw eigen woning is belast in box 1. Daardoor is de hypotheekrente ook aftrekbaar. Soms kunt u uw hypotheek echter beter onderbrengen in box 3. Hoezo eigenlijk?