een slimme zet

Accountants & Belastingadviseurs Driebergen

Nieuws

Afbeelding bij Vpb-vrijstelling of belastingplicht voor vereniging of stichting

Vpb-vrijstelling of belastingplicht voor vereniging of stichting

22 januari 2021 - Verenigingen en stichtingen die een onderneming drijven, zijn bij lage winsten vrijgesteld van vennootschapsbelasting (Vpb). Dat klinkt aantrekkelijk, maar leidt er ook toe dat u bijvoorbeeld verliezen niet kunt verrekenen. Bij verliezen kan het daarom voor u voordeliger zijn om te kiezen voor belastingplicht.

Afbeelding bij Sluitende kilometeradministratie niet altijd vereist

Sluitende kilometeradministratie niet altijd vereist

21 januari 2021 - Als u een auto van de zaak rijdt, hoeft u geen bijtelling te betalen als u de auto in het jaar niet meer dan 500 km privé heeft gebruikt. Dit moet u wel kunnen bewijzen. Een sluitende kilometeradministratie is daartoe erg nuttig, maar niet in alle gevallen een vereiste.

Afbeelding bij Heeft u recht op twee procent of vrijstelling overdrachtsbelasting?

Heeft u recht op twee procent of vrijstelling overdrachtsbelasting?

20 januari 2021 - De Belastingdienst heeft op zijn site verklaringen beschikbaar gesteld voor degenen die het lage tarief van 2% overdrachtsbelasting of de vrijstelling willen toepassen. Alleen met behulp van deze verklaringen kan de notaris het verlaagde tarief of de vrijstelling toepassen.

Afbeelding bij Belastingdienst maakt landbouwnormen bekend

Belastingdienst maakt landbouwnormen bekend

19 januari 2021 - De Belastingdienst heeft de landbouwnormen voor het jaar 2020 gepubliceerd. Met behulp van deze normen kunt u als agrarisch ondernemer de winstaangifte voor 2020 samenstellen. Onderdeel van de landbouwnormen zijn de normen voor uw privégebruik.

Afbeelding bij Fiets van de zaak? De fietsregeling en de WKR

Fiets van de zaak? De fietsregeling en de WKR

19 januari 2021 - Vanaf 2020 geldt er een nieuwe regeling voor de fiets de zaak. Die regeling maakt een eind aan allerlei administratieve ballast door de invoering van een vast bijtellingspercentage van 7%. Maar kun je hiervoor ook de vrije ruimte van de werkkostenregeling gebruiken?

Afbeelding bij Gebruikelijk loon dga verhoogd

Gebruikelijk loon dga verhoogd

18 januari 2021 - Het gebruikelijk loon dat een dga jaarlijks verplicht uit de bv dient op te nemen, is dit jaar verhoogd naar € 47.000. Vorig jaar mocht een dga nog uitgaan van een gebruikelijk loon van € 46.000.

Afbeelding bij Geen mondkapje, geen loon

Geen mondkapje, geen loon

15 januari 2021 - De vraag of een werkgever een werknemer kan verplichten een mondkapje te dragen, kwam aan de orde in een kort geding bij de rechtbank in Utrecht. Het ging om een werknemer die werkzaam was als chauffeur voor een banketbakkerij.

Afbeelding bij Fiets van de zaak: ter beschikking stellen, vergoeden of verstrekken?

Fiets van de zaak: ter beschikking stellen, vergoeden of verstrekken?

14 januari 2021 - Vanaf 2020 geldt een nieuwe regeling voor de fiets van de zaak. Het lage bijtellingspercentage van 7% maakt de fiets een aantrekkelijke voorwaarde. In dit artikel gaan we dieper in diverse mogelijkheden die u als werkgever hebt ten aanzien van het fietsgebruik. Niet alle vormen vallen namelijk onder de lage bijtelling.