Hoe zet u de administratie van een stichting op?

Van boekhouding tot salarisadministratie, van jaarrekening tot financieel advies
Maak een afspaak of bel 030 - 267 16 84

De administratie van uw stichting, uw boekhouding altijd op orde

De boekhouding ofwel de financiele administratie is de basis van uw stichting. Door samen met het bestuur de financiën zodanig in te richten geeft dat maandelijks de gewenste gegevens. Uw administratie wordt dagelijks door een van onze ervaren medewerkers bijgewerkt, zodat u zich kunt focussen op het besturen van uw stichting en kunt inspelen op veranderingen. Oliemans Accountants is volledig op de hoogte van de altijd veranderende wet en regelgeving voor stichtingen. Hiermee kunnen wij u altijd tijdig adviseren om aanpassingen door te voeren, kortom Oliemans een slimme zet.

Wat kunnen wij voor uw stichting doen?

Allereerst is het van belang dat uw administratie vlekkeloos wordt bijgehouden. U kunt dit zelf doen met behulp van de software van Unit 4, waarin wij met uw boekhouding mee kunnen kijken, maar u kunt het ook geheel aan ons uitbesteden zodat u er zeker van kunt zijn dat de administratie van uw stichting altijd op orde is. U kunt uw facturen en bonnetjes elektronisch bij ons aanleveren met behulp van de Basecone app. Zo heeft u ook uw eigen administratieve archief altijd beschikbaar.

 

Na afloop van het jaar stellen wij de jaarrekening op, voorzien van een samenstellingsverklaring. Hierbij hanteren wij de relevante verslaggevingsrichtlijnen die voor uw stichting van toepassing zijn. Wij bespreken de jaarrekening met het bestuur en eventueel met de toezichthouders (RvTof RvC) Ook hebben stichtingen steeds vaker te maken met fiscale vraagstukken: is een subsidie belast met BTW of niet?
Is de stichting vennootschapsbelasting verschuldigd? En wordt er voldaan aan de ANBI vereisten?

Online Dashboard

Altijd een duidelijk beeld hoe uw stichting er voor staat? Wij bieden u een online Dashboard die direct de juiste boekhoudkundige gegevens laat zien, zoals bijvoorbeeld welke debiteuren nog moeten betalen en hoe hoog de eerst komende BTW aangifte is. Zo heeft u maximaal grip op uw eigen financiële administratie met het online Dashboard. Dat geeft een gerust gevoel.

Bankkoppeling

Met onze boekhoudpakketen maken wij een bankkoppeling zodat de mutaties iedere nacht worden bijgewerkt in uw eigen administratie. Op deze manier bent u altijd bij. Via het dashboard kunt u zien hoe het met uw stichting gaat, welke facturen er nog open staan of betaald moeten worden. Desgewenst kunt u zelf aanmaningen versturen.

Online boekhouden

Bij Oliemans Accountants is het mogelijk uw eigen administratie zelf te voeren in een veilige online omgeving. Voordeel hiervan is dat wij met uw boekhouding kunnen meekijken. Indien nodig kunnen onze medewerkers altijd bijspringen om de administratie up to date te houden.

Oliemans Accountants maakt gebruik van

Ook een Stichting heeft fiscaal advies nodig.

Onze accountants zijn ook fiscalist, al meer dan 25 jaar geven wij advies op fiscaal gebied. Wij zorgen er voor dat uw financien onder controle zijn zodat u inzicht behoudt in uw administratie. Wij zijn aangesloten bij het Register Belastingadviseurs. Door middel van permanente scholing houden wij onze kennis up to date en kunnen u zo optimaal mogelijk adviseren. Nieuwe regelingen, aftrekposten, subsidies of een veranderde situatie, u kunt bij ons terecht.

Oliemans Accountants helpt uw stichting graag verder

Belastingaangfite stichting

BTW aangiftes, inkomstenbelasting of VPB, wij verzorgen alle aangiftes waar u als stichting mee te maken krijgt.

Salaris stichting

Een arbeidsovereenkomst of loon uitkering in uw stichting, wij helpen u graag verder. 

Jaarrekening stichting

Wij hanteren alle relevante richtlijnen voor uw verslaggeving en bespreken de jaarrekening samen met het bestuur.

Direct contact?

Bel, mail of kom gerust bij ons langs:

Princenhof Park 15
3972 NG Driebergen

030 - 267 16 84

info@oliemans-accountants.nl

Of laat een bericht voor ons achter