Overstappen naar bv? Denk aan deadline 1 oktober!
13 september 2016

Bent u van plan om een bv op te richten? Wilt u uw huidige onderneming daarbij geruisloos inbrengen en wel met terugwerkende kracht per 1 januari 2016? Dat kan, maar u moet uw inbrengwens dan wel vóór 1 oktober aanstaande bij de Belastingdienst kenbaar maken.

Wilt u overstappen naar een bv-vorm en daarbij uw huidige onderneming inbrengen, kan dit op twee manieren: ruisend of geruisloos. Bij ruisend staakt u uw onderneming en betaalt u kort gezegd inkomstenbelasting over de in de onderneming aanwezige stille reserves en goodwill. De door u opgerichte bv neemt dan alle ingebrachte activa en passiva op de balans op tegen de werkelijke waarde. Bij geruisloze inbreng hoeft u nog niet af te rekenen met de Belastingdienst over de goodwill en stille reserves. Daar staat tegenover dat de bv verdergaat met de boekwaarden van de ingebrachte onderneming.

Wilt u uw onderneming geruisloos omzetten in een bv met terugwerkende kracht naar 1 januari 2016, dan is haast geboden. U moet de geruisloze inbreng namelijk kenbaar maken met een voorovereenkomst of intentieverklaring. Deze moet samen met een speciaal geleideformulier aangetekend worden verstuurd naar de Belastingdienst vóór 1 oktober 2016. U heeft daarna nog tot 31 maart 2017 de tijd om de bv op te richten en de onderneming in te brengen.

Tip: Wilt u met terugwerkende kracht geruisloos overstappen naar een bv? Kom snel in actie en maak dit voor 1 oktober kenbaar bij de Belastingdienst. Voor meer informatie, advies of ondersteuning weet u ons te vinden.

Overstappen naar bv? Denk aan deadline 1 oktober!

Wat wordt uw volgende zet?

Ontdek hoe wij u kunnen adviseren en maak vrijblijvend een afspraak met Oliemans Accountants en Belastingadviseurs. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

8 + 3 =