Nieuwe formulieren voor de G-rekening
1 december 2016

De Belastingdienst heeft nieuwe formulieren voor de G-rekening. Wilt u een G-rekening aanvragen of bent u al G-rekeninghouder en wilt u een wijziging doorgeven, dan dient u gebruik te maken van deze nieuwe formulieren.

Een inlener of aannemer kan door de Belastingdienst aansprakelijk worden gesteld voor niet betaalde loonheffingen en/of omzetbelasting door de uitlener/onderaannemer. Bij inlening kan sprake zijn van inlenersaansprakelijkheid en bij de uitbesteding van werk door een aannemer aan onderaannemers van ketenaansprakelijkheid. De aansprakelijkstelling is te beperken door een deel van het factuurbedrag te storten op een geblokkeerde rekening (G-rekening) van de uitlener of onderaannemer.

De Belastingdienst heeft de formulieren voor het aanvragen van een G-rekening en voor een verzoek tot deblokkeren van de G-rekening vervangen door nieuwe formulieren met dezelfde naam.

Het formulier ‘Verzoek Opheffing G-rekening’ is vervangen door het formulier ‘Verzoek Mutatie G-rekening‘. U kunt dit formulier gebruiken voor:

  • het opheffen van de G-rekening
  • het toevoegen of afvoeren van een subnummer
  • het toevoegen of afvoeren van het btw-nummer van de fiscale eenheid
  • het doorgeven van een naamswijziging van de rekeninghouder

Tip: Alle formulieren voor de G-rekening zijn te downloaden van de internetsite van de Belastingdienst.

Nieuwe formulieren voor de G-rekening

Wat wordt uw volgende zet?

Ontdek hoe wij u kunnen adviseren en maak vrijblijvend een afspraak met Oliemans Accountants en Belastingadviseurs. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

4 + 3 =