Nieuwe btw-regels voor vouchers
5 juli 2016

Een voucher is bijvoorbeeld een telefoonkaart, bioscoop-of hotelbon. De btw-heffing hierop verloopt door een slechte afstemming tussen de lidstaten niet vlekkeloos. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat u dubbel btw betaalt voor een telefoonkaart. Eenmaal bij aankoop in het ene land en eenmaal wanneer u belt met de telefoonkaart in het andere land. Wanneer het ene land btw heft bij aankoop en het andere land bij gebruik treedt dus dubbele btw-heffing op voor één telefoongesprek. Andersom kan ook: helemaal geen btw-heffing bij gebruik van een voucher.

De lidstaten van de EU hebben nu nieuwe regels met elkaar afgesproken. Consumenten en het bedrijfsleven krijgen meer duidelijkheid over de btw op vouchers. Door een betere afstemming tussen de lidstaten van de EU wordt uiteindelijk maar één keer btw geheven en is geen of dubbele heffing verleden tijd.

Let op! De nieuwe regels voor de btw-behandeling van vouchers gaan pas gelden vanaf 1 januari 2019. Lidstaten moeten de nieuwe regels eerst nog verwerken in hun eigen nationale wetgeving.

Nieuwe btw-regels voor vouchers

Wat wordt uw volgende zet?

Ontdek hoe wij u kunnen adviseren en maak vrijblijvend een afspraak met Oliemans Accountants en Belastingadviseurs. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

11 + 11 =