Meld onjuistheden in Handelsregister!
9 oktober 2017

Oproep

De melding ziet op onjuistheden van gegevens van derden. Wie denkt dat een registratie van een ander bedrijf of organisatie in het Handelsregister niet (helemaal) klopt, kan dit met een speciaal meldingsformulier doorgeven. De KvK neemt de melding binnen 48 uur in behandeling.

Jaarlijks krijgt de KvK zo’n 10.000 meldingen binnen. De helft hiervan leidt tot verbeteringen in het register.

Kwaliteitsslag

Verder gaat de KvK permanente data-analyses op risico-adressen uitvoeren. Het gaat bijvoorbeeld om een adres waar het onwaarschijnlijk is dat daar een onderneming is gevestigd of adressen waar veel a-typische mutaties voorkomen.

Verder verloop controles

Afhankelijk van het resultaat van de controles op het Handelsregister geeft de KvK signalen door aan de Belastingdienst. Het gaat om signalen van schijnzelfstandigheid en katvangers en andere zaken die niet goed lijken te zijn. Verder schrapt de KvK inactieve ondernemingen en worden jaarlijks circa 4.000 inactieve rechtspersonen die niet meer aan hun administratieve verplichtingen voldoen, ontbonden.

Meld onjuistheden in Handelsregister!

Wat wordt uw volgende zet?

Ontdek hoe wij u kunnen adviseren en maak vrijblijvend een afspraak met Oliemans Accountants en Belastingadviseurs. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

14 + 13 =