Btw afdragen over plastic tasje
29 maart 2017

Verstrekt u nog plastic tassen aan uw klanten, dan bent u verplicht daarvoor een vergoeding te vragen. Over deze vergoeding bent u vervolgens verplicht 21% btw af te dragen. Vergeet deze post niet op te nemen in uw btw-aangifte.

Vanaf 1 januari 2016 bent u verplicht een vergoeding te vragen voor een plastic tas. De prijs mag u zelf bepalen. Het verbod geldt niet alleen voor winkels maar ook onder meer voor apotheken, horeca, benzinestations, huis-aan-huisverkoop, verkoop op markten, musea, webwinkels en postorderbedrijven.

Sinds het verbod op het gratis verstrekken van plastic tassen begin 2016, worden deze steeds meer vervangen door bijvoorbeeld varianten van papier, jute of stof.

Tip: Het verbod geldt niet voor tassen van papier, stof of jute, tenzij deze voorzien zijn van een plastic coating of voering.

Let op aangifte U bent verplicht 21% btw af te dragen over de verkoop van de plastic tassen. Vergeet deze btw niet op te nemen in uw btw-aangifte.

Btw afdragen over plastic tasje

Wat wordt uw volgende zet?

Ontdek hoe wij u kunnen adviseren en maak vrijblijvend een afspraak met Oliemans Accountants en Belastingadviseurs. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

2 + 13 =