Betaling motorrijtuigenbelasting gewijzigd
10 mei 2016

Bent u gewend om de motorrijtuigenbelasting voor het hele jaar vooruit te betalen, dan staat u een verandering te wachten. Per 1 juli 2016 wordt deze vooruitbetaling afgeschaft. U kunt dan op twee verschillende manieren uw motorrijtuigenbelasting betalen: per maand met automatische incasso of per drie maanden met acceptgiro.

Let op! Ontvangt u van de Belastingdienst vóór 1 juli 2016 nog een jaarrekening motorrijtuigenbelasting, dan kunt u deze op de normale manier betalen.

Wenst u per maand te gaan betalen, dan gaat de automatische incasso pas in na afloop van de periode waarvoor u al – door middel van jaarlijkse vooruitbetaling – betaald heeft.

Wenst u per drie maanden te betalen met een acceptgiro dan is ook dat afhankelijk van het moment waarop de jaarbetaling afloopt. Stel u heeft motorrijtuigenbelasting betaald voor de periode 5 april 2016 tot en met 4 april 2017. U ontvangt dan te zijner tijd van de Belastingdienst een acceptgiro voor een tijdvak van drie maanden dat ingaat op 5 april 2017.

Let op! Voor een vrachtauto is betaling van motorrijtuigenbelasting alleen mogelijk per drie maanden met acceptgiro.

Betaling motorrijtuigenbelasting gewijzigd

Wat wordt uw volgende zet?

Ontdek hoe wij u kunnen adviseren en maak vrijblijvend een afspraak met Oliemans Accountants en Belastingadviseurs. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

8 + 3 =