‘Winstwaarschuwing’ voor mkb-ondernemers
17 november 2017

Groeiplafond

Het stilvallen van de groei komt niet alleen door de dreigende krapte op de arbeidsmarkt, maar ook omdat met name kleine bedrijven achterblijven in productiviteit en zich onvoldoende vernieuwen. Het mkb benut de kansen van digitaliseren nog onvoldoende. Op financieringsgebied is het voor mkb-ondernemers iets makkelijker geworden. Toch ontbreekt het nog vaak aan passende, vooral risicodragende, financiering.

Het groeiplafond kan volgens het comité doorbroken worden als ondernemers, branches, financiers, overheid, en onderwijs in actie komen en beter samenwerken. Het comité vraagt onder andere aandacht voor een betere samenwerking en aansluiting van onderwijs en bedrijfsleven en het bevorderen van een arbeidsmarkt die aansluit bij de dynamiek van modern ondernemen.

Jaarbericht

De ‘winstwaarschuwing’ voor mkb-ondernemers staat in het jaarbericht 2017, de ‘Staat van het MKB’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Dit door de minister van Economische Zaken ingestelde comité zet zich in om het groeipotentieel van het mkb te versterken.

‘Winstwaarschuwing’ voor mkb-ondernemers

Wat wordt uw volgende zet?

Ontdek hoe wij u kunnen adviseren en maak vrijblijvend een afspraak met Oliemans Accountants en Belastingadviseurs. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

3 + 8 =