Waarom online boekhouden?
11 oktober 2019

Bent u ondernemer dan weet u dat u altijd een sluitende boekhouding moet voeren. Dat u al uw bonnetjes en facturen netjes moet ordenen en dat u of uw boekhouder moet zorgen voor een jaarrekening en een juiste belastingaangifte. Doet u dit handmatig, oftewel op papier, dan kost u dit enorm veel tijd, tijd die u waarschijnlijk beter kunt besteden aan waar u uw geld mee verdient; uw eigen business. Gelukkig is een handmatige boekhouding niet meer echt van deze tijd, in een tijdperk van automatisering zijn ook op boekhoudkundig gebied goede digitale alternatieven voorhanden.

Over online boekhouden

Kort door de bocht zijn er twee verschillende manieren om uw boekhouding digitaal te voeren. U kunt dit doen door de aanschaf van een software boekhoudprogramma dat u op uw pc installeert, of door volledig online uw gegevens op te slaan in een boekhoudmodule in de cloud. Groot voordeel van beide manieren is het feit dat u gemakkelijk allerlei overzichten kunt genereren, zodat u altijd, in ‘real time’ inzicht hebt in uw omzet, winst en in uw cashflow. Nadeel van een gekocht softwareprogramma is dat uw programma snel veroudert omdat u updates zelf moet regelen en dat u niet altijd en overal uw gegevens kunt inzien omdat het programma op een specifieke computer geïnstalleerd is.

Het verschil met ouderwets papier

Bij online boekhouden hebt u hier geen last van. U logt rechtstreeks in, met een gebruikersnaam en een wachtwoord, waar u ook bent en met welk apparaat dan ook, of dit nu een computer, tablet of smartphone is. Bij online boekhouden worden uw gegevens namelijk veilig opgeslagen in de cloud. Uw gegevens staan op verschillende servers, verspreid over de wereld, zodat u nooit bang hoeft te zijn dat er gegevens verloren gaan. Als u toestemming geeft aan uw boekhouder, als u hem of haar uw inloggegevens van uw boekhouding geeft, kan deze altijd in uw meest recente gegevens en met slechts een enkele druk op de knop de juiste gegevens genereren die nodig zijn voor bijvoorbeeld uw aangifte. Geen gedoe meer met dikke boeken vol facturen en schoenendozen vol met bonnetjes. Online boekhouden bespaart veel tijd en geld.

Denkt u erover om over te stappen van papier naar digitaal boekhouden? Neem dan eens contact op met Oliemans Accountants en Belastingadviseurs voor een goed advies, bijvoorbeeld over online boekhouden.

Waarom online boekhouden?

Wat wordt uw volgende zet?

Ontdek hoe wij u kunnen adviseren en maak vrijblijvend een afspraak met Oliemans Accountants en Belastingadviseurs. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

13 + 8 =