UBO informatie

UBO’s nog niet ingeschreven? Doe het vóór 27 maart!

Heeft u een BV, een VOF, een maatschap of een Stichting of Vereniging vergeet dan niet om de UBO’s te registreren bij de Kamer van Koophandel. Er is geen registratie plicht voor eenmanszaken.

Heeft u meerdere organisaties? Dan moet u per organisatie UBO opgave doen.

UBO’s (Ultimate Beneficial Owners) zijn de mensen die de uiteindelijke eigenaar zijn van, of zeggenschap hebben over een organisatie. Iedere organisatie heeft 1 of meer UBO’s.

Wilt u weten wie de UBO’s van uw organisatie zijn? Via onderstaande link vind u informatie over de bepaling van UBO’s:

UBO’s bepalen van een bv, nv, Europese nv of Europese cv

UBO’s bepalen van een stichting

UBO’s bepalen van een cv, vof, maatschap, EESV of rederij

UBO’s bepalen van een vereniging, coöperatie of onderlinge waarborgmaatschappij

Waarom het UBO register

Het UBO-register draagt bij aan het voorkomen van het gebruik van het financiële stelsel voor witwaspraktijken en terrorismefinanciering. Het UBO-register maakt transparanter wie aan de touwtjes trekt bij organisaties die in Nederland zijn opgericht. Zo kunnen mensen hun financieel-economische criminaliteit niet meer verhullen achter Nederlandse organisaties. Daarnaast kun je, door de openbaarheid van het register, beter geïnformeerd besluiten met wie je zaken doet.

Het register komt voort uit Europese regelgeving. Elk EU-land moet een UBO-register bijhouden. In Nederland is het beheer van het UBO-register belegd bij KVK.

UBO’s inschrijven is verplicht

Registratie in het UBO register is verplicht. Als u op 27 maart 2022 de UBO’s van uw organisaties niet heeft ingeschreven ben u in overtreding. Bureau Economische Handhaving (BEH) van de Belastingdienst controleert hierop.
Organisaties kunnen dan bijvoorbeeld een geldboete tot € 21.750 of een taakstraf krijgen.

UBO Online zelf regelen

De registratie van de UBO op elektronische wijze moet door de bestuurder worden gedaan. Bij elektronische opgave kunnen wij als accountant door de vereiste inlog met DIGID de inschrijving niet namens u doen.

Bij registratie moeten er ook documenten worden ge-upload, zoals oprichtingsakten of aandeelhoudersregisters; documenten die u niet altijd bij de hand heeft. Zorg dat u genoeg tijd heeft om alle informatie te verzamelen en dat de inschrijving voor 27 maart 2022 gereed is.

Online registreren

Schrijf uw UBO’s in met een online UBO-opgave. Heeft u meerdere organisaties? Dan moet u per organisatie UBO-opgave doen.

UBO opgave door ons verzorgd

Heeft u liever dat wij een schriftelijke opgave van UBO’s voor u verzorgen? Dat kan, wij zullen het registratieformulier invullen en de noodzakelijke documenten verzamelen, het geheel sturen wij ter ondertekening naar u op, waarna u het kunt inzenden naar de KvK.

Uiteraard moet u bij eventueel ontbrekende documenten, denk aan een kopie van het identiteitsbewijs en eventueel een kopie van het aandeelhoudersregister, deze nog wel uploaden aan ons of zelf toevoegen bij de aanvraag.

In alle gevallen geldt dat registratie uiterlijk op 27 maart 2022 gedaan moet zijn. Het kost echter enige tijd om de registratie praktisch te voltooien.

Wilt u onze hulp dan kunt u dit vóór 20 februari aan ons kenbaar maken en zullen wij zorgen dat de UBO’s voor 27 maart zijn ingeschreven. De kosten hiervoor zijn € 75,- per rechtspersoon. Neem contact met ons op middels onderstaand formulier of bel 030 – 267 16 84 en vraag naar Valérie!

Valérie Oliemans

Direct contact?

Bel, mail of kom gerust bij ons langs:

Princenhof Park 15
3972 NG Driebergen

030 – 267 16 84

info@oliemans-accountants.nl

UBO laten registeren door ons, laat een bericht achter