Onenigheid over Brexit-deal
15 november 2018

Groot-Brittannië en de EU hebben woensdag een deal bereikt over de Brexit. Hierin zou zijn opgenomen dat Groot-Brittannië in ieder geval tot 2021 een soort douane-unie aangaat met de EU. Dit betekent dat men formeel geen lid van de EU meer is, maar nog wel dezelfde regels hanteert. Daardoor blijft export zonder obstakels mogelijk.

Weerstand

BrexitDe deal stuit in Groot-Brittannië echter op weerstand. Premie May heeft het fiat van haar kabinet gekregen, maar uit onvrede zijn inmiddels al vijf leden van dit kabinet opgestapt.

Motie van wantrouwen

Ook wordt er in eigen geleding een motie van wantrouwen tegen de premier voorbereid. Het is nog niet duidelijk of er een voldoende meerderheid is om deze in stemming te brengen. Daarnaast moet May ook binnen het parlement nog een meerderheid achter de Brexit-deal zien te krijgen. Ook dit is nog lang niet zeker, omdat de premier in het parlement geen meerderheid heeft.

Afwijzen akkoord

May wil het akkoord nog voor het kerstreces in Groot-Brittannië rond hebben. Ze gokt erop dat de tegenstanders er alsnog mee instemmen, omdat afwijzen van het akkoord tot een economische chaos zou leiden.

Onenigheid over Brexit-deal

Wat wordt uw volgende zet?

Ontdek hoe wij u kunnen adviseren en maak vrijblijvend een afspraak met Oliemans Accountants en Belastingadviseurs. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

9 + 1 =