een slimme zet

Accountants & Belastingadviseurs Driebergen

Besloten Vennootschap

Een Besloten Vennootschap (BV), vaak in combinatie met een holding, wordt vaak gekozen als rechtsvorm. Een BV biedt vele voordelen ten opzichte van de eenmanszaak, maar u heeft wel te maken met een complexere wet en regelgeving.

U zult te maken krijgen met vragen zoals: hoe hoog moet mijn salaris zijn? Mag ik geld lenen van mijn BV? Moet ik een auto op de zaak kopen, of privé?

Oliemans Accountants heeft jarenlange ervaring om u hierin te ondersteunen.

Wat kunnen wij voor u doen?

Allereerst is het van belang dat uw administratie vlekkeloos wordt bijgehouden. U kunt dit zelf doen met behulp van de software van Unit 4, waarin wij met u mee kunnen kijken, maar u kunt het ook geheel aan ons uitbesteden zodat u er zeker van kunt zijn dat uw administratie altijd op orde is.

U kunt uw facturen en bonnetjes elektronisch bij ons aanleveren met behulp van de Basecone app. Zo heeft u ook uw eigen archief altijd beschikbaar.

Daarnaast bieden wij u een dashboard zodat u altijd kunt zien hoe u er voor staat, welke debiteuren nog moeten betalen en hoe hoog de eerst komende BTW aangifte is. Dat geeft een gerust gevoel.

Ieder maand of kwartaal verzorgen wij de BTW aangifte.

Na afloop van het jaar stellen wij de jaarrekening op, voorzien van een samenstellingsverklaring. Tevens verzorgen wij de aangifte vennootschapsbelasting en deponeren wij de jaarstukken bij de Kamer van Koophandel.

Advies

Naast het voldoen aan de wettelijke vereisten is het natuurlijk zaak dat u zo goed mogelijk wordt geadviseerd zodat u fiscaal alles op de rit heeft. Doordat wij tevens aangesloten zijn bij het Register Belastingadviseurs is onze fiscale kennis goed op orde.

Wij helpen u met uw fiscale vragen, en zijn op de hoogte van de wijzigingen die gaan komen zodat wij daar samen met u op tijd kunnen inspelen.

Wij zijn lid van het SRA. Via het SRA hebben wij de mogelijkheid uw onderneming te vergelijken met andere soortgelijke ondernemingen. U kunt dus zien waar u het beter doet dan uw concurrenten, maar ook, waar nog verbetering mogelijk is. Dit benchmark rapport wordt uiteraard op anonieme basis opgesteld, maar is een fantastische tool om uw onderneming te verbeteren.

Horizontaal toezicht

Oliemans Accountants heeft een convenant Horizontaal Toezicht (HT) met de Belastingdienst gesloten. Dat wil zeggen dat wij met de belastingdienst handelen op basis van transparantie. Dit heeft vele voordelen: via onze vaste contactpersoon bij de Belastingdienst kunnen wij vooroverleg plegen. Hierdoor is er snel zekerheid in fiscaal moeilijke situaties. Daarnaast wordt de aanslag snel opgelegd. Daarna is er geen controle meer vanuit de Belastingdienst. Klik hier voor uitgebreidere informatie over HT. Het deelnemen aan HT is vrijwillig.